Kotona ollaan ja vieläpä ihan yhtenä kappaleena. Huhhuh, kylläpä tuo junassa matkustaminen on rankkaa! Eilen lähdettiin Turusta klo 11 junalla ja Pasilassa oli vaihto 13:06 Joensuuhun tulevaan junaan. Perillä oltiin 17:45. Menomatkalla lauantaina mentiin toista kautta, eli matkaan lähdettiin klo 7 ja Pieksämäellä vaihdettiin 9 jälkeen Turkuun menevään junaan. Turussa olimme klo 14 jälkeen.

Mutta olipa mukava reissu! Mie olisin mielelläni vielä jäänyt sinne muutamaksi päiväksi, mutta kun tänään pitää mennä töihin, niin kotiin oli tultava. Pikkusisko on kotiutunut ihan hyvin ja niillä on tosi mukava asunto ihan lähellä keskustaa. Pikkusiskon poikaystäväkin oli viikonloppuna lomilla intistä. Turku on pienempi, mitä ajattelin! Siis tarkoitan ihan sitä ydinkeskustaa. Onhan siellä paljon kauppoja sun muuta, mutta aika pienellä alueella. Jotenkin kuvittelin, että se olisi ollut paaaaljon isompi. Hyvä vaan, että kaikki on siinä lähellä :) Kyllä mie tämän vierailun perusteella muuttaisin mieluummin Turkuun kuin Helsinkiin. Pieni kaupunki on viihtyisämpi kuin iso, vaikka eihän Helsinkikään mikään iso ole Euroopan (puhumattakaan muusta maailmasta) miljoonakaupunkien mittakaavassa. Tuomiokirkko oli kyllä sitten mahtava ja iso! Joka päivä käveltiin sen ohi ja joka kerta piti pää kenossa sitä ihailla. Sisällä ei käyty, se piti jättää seuraavaan kertaan.

Linnassakaan me ei käyty, ei olisi ollut aikaa ja muutenkin ajateltiin, että se on varmaan kesällä mukavampi vierailupaikka kuin nyt. Aboa Vetus & Ars Nova on kivenheiton päässä Pikkusiskon asunnolta ja siellä käytiin. Lähinnä meitä kiinnosti Aboa Vetus ja se olikin hieno! Siellä on kaivettu esiin keskiaikaisen Turun katua ja talon rauniot. Upeaa! Oli siellä myös esineitä nähtävillä. Miusta jotenkin ihanimpia olivat tiilet, joiden päällä eläimet olivat kävelleet niiden vielä ollessa pehmeitä valmistusvaiheessaan. Yhdessä tiilessä oli pikkukissan tassunjälki ja toisesa ison koiran ja kolmannessa vuohen tai lampaan. Ainakin se kissantassun jälki oli niiiiin suloinen. Siskon kanssa siellä oltiin ihan että "voiii, keskiaikainen kissi!". Myös 1-2 -vuotiaan lapsen kenkä oli hieno. Ja kaarnavene. Miekin tein pienenä kaarnaveneitä!

Sunnuntai-iltana käytiin äidin ja siskon kanssa syömässä Haraldissa. Se oli tosi kiva paikka, oikein tunnelmallinen. Olisin ajatellut, että siellä olis kamalan kallista, mutta ihan normaalit hinnathan siellä olikin. Tiistai-iltana käytiin elokuvissa katsomassa The night at the museum. Oli ihan hauska, kannatti katsoa. Jos tykkää yleensä Ben Stillerin leffoista, niin varmaan tykkää tästäkin.

Tuli shoppailtuakin ihan hyvin. Olis vielä ainakin päivä mennyt kaupoissa kierrellessä. No, ei kai se Turku sieltä mihinkään häviä ja Pikkusiskokin näyttää asettuvan sinne, joten eiköhän tuolla tule jatkossakin käytyä.

Niin, ja me ei oltu se kolmen kopla, joka ryösti rahakuljetuksen Turussa ;D