Kyllähän siitä luumutortusta ihan syötävää tuli :) Sen pohjan olisi voinut ottaa uunista vähän aiemmin. Muutenkin ajattelin, että ensi kerralla voisin pohjan tehdä vähän eri tavalla, siis niinkuin tuossa Marianne-kakussakin, mutta suklaakeksimurujen paikalla olisi piparimuruja. Mutta hyvää näinkin. Tortun alkuperäisen ohjeen löysin täältä.

272997.jpg

Luumutorttu

POHJA

250 g piparkakkutaikinaa (1/2 pkt 500  g:n valmistaikinasta)

TÄYTE:

300 g (1 rasia) luumumarmeladia

1 rkl sitruunamehua

1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin 5% rasvaa sisältävää Philadelphiaa)

1/2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä (sulatetaan 1/2 dl omenamehuun)

1/2 dl omenamehua

2 dl kermaa

PÄÄLLE:

kermavaahtoa

pipareita


1. Sulata piparkakkutaikina, jos käytät pakastevalmistetta. Kauli siitä 1/2 cm:n paksuinen levy ja leikkaa levystä irtoreunavuoan kokoinen pala. Painele pala (leivinpaperilla vuoratun) vuoan pohjalle ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia uunista riippuen. Minulla olisi riittänyt 15 minuuttia, otin pohjan pois uunista n. 17 minuutin kohdalla, ja se ehti hiukan palaa. Anna jäähtyä.

2. Lisää luumumarmeladiin omenamehu (1/2 dl) ja sitruunamehu.

3. Lisää tuorejuustoon sokerit.

4. Sulata kylmässä liotetut liivatteet kiehuvaan (1/2 dl) omenamehuun.

5. Yhdistä luumuseos, tuorejuusto ja liivateseos. Vaahdota kerma ja lisää muihin aineisiin.

6. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

7. Koristele kermavaahdolla ja pipareilla. Itse vaahdotin 1 dl kermaa ja sivelin sen tortun päälle. Kermavaahdon päälle laitoin tähtipipareita tortun reunoille ja yhden pilvipiparin keskelle torttua.