Nonniin, nyt sitä ollaan jo heinäkuussa elikkä rokkikuussa. Eli siis tässä kuussa koittaa kauan odotettu Ilosaarirock! Itse asiassa tasan kahden viikon päästä tähän aikaan on Laulurinteellä rokki alkanut raikaamaan, ja sielläpä sitä varmaankin jo tallustellaan. Voi vitsi, odotus alkaa olla ja aika kova ;)

Tänään ilmestyikin Karjalaisen muassa se aikaisemminkin mainostamani Rokit-liite. Niille, joille kyseinen maakuntalehtemme ei tule, ajattelin tässä vähän kertoa mitä se sisälsi. Ainakin Tytteröinen taisi olla asiasta kiinnostunut tuolla aikaisemmin. Karjalaisessa oli alkukesästä äänestys, jossa kysyttiin historian parasta pohjoiskarjalaista rocklevyä. Tulokset julkistettiin tuossa Rokit-liitteessä eikä top3 liene mikään jymy-yllätys: 1. Hassisen Kone : Rumat sävelet (1981) 2. Nightwish : Once (2004) 3. Stella : Pelkääjän paikalla (2006). Hassisen koneelta mahtui top kymppiin kaksi muutakin levyä ja Nightwishin Oceanborn oli sijalla 7. Toinen bändi, jonka kaksi levyä oli tuohon kymppiin äänestetty oli 51 koodia. Hiukan ihmettelin sitä, ettei Neljän Ruusun yhtään levyä ollut äänestetty top kymppiin. Jos se ei ole nyt niin ajankohtainen tai jotain? Tosin rokissa kyllä esiintyy sunnuntaina. (Rokit s. 2-3) Lisäksi liitteessä oli mm. juttuja Rokin tekijöistä (järjestävästä tahosta sekä myös esiintyjistä) sekä kymmenen pohjoiskarjalaislähtoisen rock-ihmisen listaukset parhaasta näkemästään Ilosaarirock-keikasta kautta aikojen. (listaukset s. 14-15) Kyllä tuota lukiessa alkoi rokkijalka vipattamaan ;)

Kiinnostais suuresti muuten myös osallistua tänne Joensuuhun Ilosaareen  19.8. rantautuva Tuuliajolla-kiertue. Rahatilanne vaan tökkii... Jos ois lippuja vielä elokuun puolella jäljellä, niin sit vois ehkä vakavissaan harkita. Oishan se kiva lopetus kesälle!