Niinhän siinä taas jälleen kerran kävi, että Ilosaarirock-lippujen myyntipisteet saavat tästä päivästä lähtien myydä kyselijöille ei-oota. Taitaa olla jo kymmenes rokki peräkkäin, kun festari myytiin loppuun ennakkoon. Hähää, miullapa on lippu, lällälälläää! No, eipäs olla ilkeitä kuitenkaan. Eiköhän jokainen, joka todella sinne haluaa tulla, ole jo osannut lippunsa ajoissa hommata. Eikä varmaan kauheen pitkään mene, että jotkut lipputrokarit alkavat myydä lippujaan tuolla Huuto.netissä ja muuallakin.

Se lippujen trokaus on miusta kyllä oikeesti aika törkeetä. Ainakin menneinä vuosina niitä tapauksia on ollut, että jotkut ostaa monta lippua ja myyvät ne sitten sikakalliilla eteenpäin kunhan festari on loppuunmyyty. Eihän sille mitään voi, jos estyykin pääsemästä paikalle ja myy siksi lippunsa, mutta tarkoituksenmukainen hyötyminen toisten tekemästä työstä (=tässä tapauksessa festivaalin järjestäminen) on aika kyseenalaista toimintaa. Niinhän tässä markkinatalousyhteiskunnassa sanotaan, että ei tyhmä ole se joka myy, vaan se joka ostaa. Niin no, tuo kertookin jo paljon siitä itsekkyydestä. Ihan sama mikä on moraalisesti ja eettisesti väärin/oikein, kunhan siitä itse jotenkin hyötyy. No eipäs nyt synkistellä tämän enempää, mutta toivon todellakin, ettei noita räikeitä trokaustapauksia tänä vuonna ilmaannu kovin montaa. Muutenkin jos aikoo ostaa lipun joltain, joka sitä on itseltään myymässä, kannattaa ottaa henkilötiedot talteen ihan siltä varalta, että väärennöstapauksessa ei itse joudu syytetyksi lipun väärentämisestä. Näitäkin on kai joskus nähty.

Hihii, viikonlopun Karjalaisessa on tiedossa jokavuotinen Rokit-liite. Sitähän tässä nyt odotellaan, se pitää aina lukea kannesta kanteen ;) Pääsee taas fiilistelemään!

Ilosaarirockin 35-vuotisen taipaleen kunniaksi muuten julkaistaan Juhlakokoelma-levy. Ei paha ei paha ;)