Mie oon tässä aamulla surffaillut netissä ja lueskellut Karjala-aiheisia sivustoja. Siis tarkoitan tässä luovutettua Karjalaa. Siellä on miunkin sukujuuret osittain ja siksikin aihe (ja varsinkin Karjalan historia ja karjalaisuus muutenkin) kiinnostaa. Voi kun pääsisi joskus käymään! Vaikka mitä nyt olen monilta Karjalan kävijöiltä kuullut, vanhat pitäjät ja kylät ovat päässeet rapistumaan aika lailla. Ja Viipuri! Se on varmasti ollut kaunis kaupunki aikoinaan ja nyt ihan pilalla. Surullista. Mie en silti kuulu näihin "Karjala takaisin" -joukkoihin. Kyllä se on myöhäistä nyt ja siinä olisi niin paljon kaikenlaisia ongelmia puhumattakaan kustannuskysymyksistä. Mutta olisi mielenkiintoista päästä joskus katsomaan seutuja, jotka ovat meille ennen kuuluneet. Miun suvussa on ollut karjalaisia runonlaulajiakin, yksi ainakin oli isoisoenoni (eli mummoni eno), joka kuoli vuonna 1991 90-vuotiaana. Mummoni on miulle pienestä pitäen paljon kertonut karjalaisuudesta ja Karjalasta, ne ovat hänelle todella tärkeitä asioita. Eikä hän varmaan ainakaan pahoillaan siitä ole, että minuakin kiinnostaa :)

Vielä historiaan liittyen, tänään tulee Ykköseltä mielenkiintoinen ohjelma Naisten ääni - ja miesten liittyen satavuotiseen naisten äänioikeuteen Suomessa. Pitääpä vilkaista!

Joulu se tulla jollottaa, vaikka vielä matkaa on. Yksi selvä merkki joulun lähestymisestä on eilen postiluukusta tullut Kotivinkin Joululehti! Sen mie tilaan joka syksy ja odotan innolla. Siinä on paljon ihania joulutarinoita ja kaikenlaisia jouluaskartelu- ja -ruokavinkkejä yms. Ja paljon paljon joulutunnelmaa! Heh, kuulostaa ihan joltain mainokselta ;D

Tänään paistaa pitkästä aikaa aurinko! Ihana ilma! Voiskin käydä kävelyllä vielä kun auringonvaloa riittää. Nyt tulee jo melko aikaisin hämärä ja pimeä, valoisa aika pitää siis käyttää hyödyksi (eikä istua koneella niinkuin mie nyt). Ihanaa perjantaita!