Elvenroot haastoi minut tekemään listan viidestä voimamusiikkikappaleestani. Mistä kappaleesta saan voimaa, mikä auttaa jaksamaan? En ihan kaikkea ehkä tuolta kantilta osaa perustella, mutta ainakin ne ovat vaikuttaneet minuun voimakkaasti. Musiikin aiheuttamia tunteita on kuitenkin mielestäni kamalan vaikeaa pukea sanoiksi. Jokainen kokee tietyn kappaleen omalla tavallaan eikä sitä oikein osaa selittää. Yritetään kuitenkin. Nämä eivät sitten ole tärkeysjärjestyksessä:

Nightwish: Creek Mary’s Blood

Olisin voinut nimetä Nightwishiltä tähän useammankin kappaleen, esimerkiksi Sacrament Of Wilderness, Sleeping Sun, Swanheart, Wishmaster, Higher than Hope, Bless The Child… Tuo vaan nyt tuli ihan ensimmäisenä mieleen. Nightwishin musiikki antaa jo voimaa ihan siinäkin mielessä, kun ajattelee, mikä työ joka ikisen biisin eteen on tehty. Ja jälki on aivan upeaa.

Anggun: Snow On The Sahara

Tämän kappaleen kuuntelisin aina vaan uudelleen ja uudelleen, monta kertaa peräkkäin. Tätä on kamalan vaikea selittää, biisi on vain jotenkin niin taianomaisen oloinen, saa mielen ”lentämään”. Laulajan äänessä on jo pelkästään sellainen voima, josta riittää kuulijallekin ammennettavaksi. Sanoituksesta tulee vähän sellainen ”minä suojelen sinua kaikelta” –olo.

Queen: Who Wants To Live Forever

Queeniltakin voisin nimetä useammankin kappaleen, mutta tämä on ehkä se voimallisin, on ollut jo monen vuoden ajan. Muistan niin hyvin, kuinka joskus yläasteikäisenä jos oli sydänsuruja tai muita murheita, laitoin tämän kappaleen soimaan ja vollotin silmät päästäni. Sen jälkeen oli aina parempi ja puhdistunut olo. Täytyy myöntää, että vieläkin lähes aina tätä kuunnellessa silmäkulma pyrkii väkisinkin kostumaan. Niinpä, Forever is our today/Who waits forever anyway?

Corvus Corax: Mille Anni Passi Sunt

Tämä on miulle aika uusi tuttavuus, biisi löytyy Celtic Circle 2 –levyltä, jolla on useampiakin eri esittäjien kappaleita, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen. Tässä kappaleessa on jotain todella voimallista,  tunnelma on jotenkin tumma ja muinainen. Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmänkin tämän bändin musiikkia. Muutenkin tällainen keskiaikatyyppinen musiikki on miun makuun.

Sielun Veljet: Rakkaudesta

Tämä on "meijän biisi", niin kuin Puoliskon kanssa sanotaan, siispä tämän kappaleen voimaa ei tarvii sen enempiä alkaa selittelemäänkään ;)

Siinäpä näitä. Minun piti haastaa kolme bloggaajaa, joten heitetäänpä haaste vaikkapa Viirulle, Yllätystytölle ja Mymskälle, jos ette ole näitä vielä pohdiskelleet. Olkaatten hyvät!