Ajattelin kirjojen ystävänä tehdä tällaisen kirjameemin. Idean sain viimeisimmästä Me Naiset -lehdestä, jossa Tuija Piepponen vastasi näihin. Kohdat 1-3 ja 7 ovat lehdestä, muut keksin itse. En haasta ketään, kaikki halukkaat ottakoot blogiinsa :) Saatanpa itsekin tähän lisäyksiä sitten tehdä, jos joku keksii kivoja väittämiä lisää. Jos jaksan :)

Ohje: Seuraavassa on väittämiä, jotka koskevat kirjoja. Vaihda vastaukseen oma vaihtoehtosi. Kerro kirjailija, kirjan nimi ja mielellään hieman perusteluja/lyhyt kuvaus kirjasta. Voit halutessasi keksiä itse lisää väittämiä!

Kirja

1...jota luen parasta aikaa
Robert Holdstock:
Rautagraali. Fantasian ystävänä ihan kelpo lukemista! Ostin kirjan keväällä Suomalaisen alesta, nyt vasta muilta lukemisilta ehdin tarttua siihen. Holdstock yhdistelee taitavasti fantasiaa, historiaa ja eri kulttuurien mytologioita.

2... joka on lapsuusmuisto
Tähän ei millään voi valita vain yhtä kirjaa tai edes kirjailijaa! Oli niin paljon lempikirjoja, niitä kun näkee tulee lapsuus mieleen. Olin aikamoinen kirjojen ystävä jo silloin. Mainitsen tässä Anni Polvan Tiina-sarjan, Enid Blytonin Viisikko-kirjat, Merja Jalon Nummelan ponitalli -sarjan ja Carolyn Keenen Neiti Etsivät. Siinä ne parhaat!

3... joka tekee iloiseksi
Ehdottomasti Mauri Kunnaksen Joulupukki! Sain sen joululahjaksi joskun 80-luvun alkupuolella, ja se alkaa kieltämättä olla jo aika kulunut :) Kirja on lapsuudenkodissa, sitä pitää edelleen lukea ja katsella joka vuosi joulun alla. Joulupukin tarina on niin ihmeellinen ja Kunnaksen tontut ja metsän eläimet niin valloittavia! Ihania yksityiskohtia.

4... jonka mielestäni jokaisen olisi hyvä lukea
Deborah Spungen
in Nancy. Itse luin sen ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana, myöhemmin olen vielä pari kertaa lukenut. Ainakin jokaisen nuoren olisi syytä lukea tämä tarina. Ja jokaisen, joka tuntee houkutusta huumemaailmaan. Ihme on, jos houkuttaa vielä tämän tarinan jälkeen.

5... joka sai minut itkemään
Näitähän on, mutta jos nyt laitan tähän sen, joka sai viimeksi itkemään. Eli Torey Haydenin Toisten lapset. Tätä lukiessa taisi silmäkulma välillä kostua. Toisaalta surusta lasten kovien kokemusten vuoksi, toisaalta ilosta heidän ollessaan niin vilpittömän onnellisia onnistuessaan jossain.

6... joka jäi kesken
Yleensä kyllä pyrin lukemaan aloittamani kirjat loppuun saakka, mutta G.P. Taylorin Varjonmanaaja jäi muutamien sivujen jälkeen lukematta. Jotenkin se vaikutti niin tylsältä, ja minulla oli silloin mielenkiintoisempaakin luettavaa, niin tuli palautettua lukematta kirjastoon. Ehkä en antanut sille sitten omituisen ja tylsähkön alun jälkeen oikein mahdollisuutta, saa nähdä yritänkö joskus lukea sen loppuun. Jos en keksi muuta luettavaa :)

7... jonka aion seuraavaksi lukea
Aino Kontula
n Rexi on homo ja opettajat hullui! : opettajan päiväkirja. Tämä pitää itse asiassa tänään noutaa kirjastosta, on näemmä varaukseni saapunut. Niin no, vaikea lukematta perustella. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, vaikka kirjan nimi on kyllä kieltämättä (ehkä) turhankin "sensaatiomainen".