Ajattelinpa välillä taas tästä aiheesta kirjoitella; tupakki, miun rakas vihollinen. Tämän kuun 22. päivänä tulee neljä kuukautta savutonta elämää täyteen, jipii :) Kahden kuukauden päästä se on jo puoli vuotta!

Se onkin miusta aika jännä juttu, että oon parin viime viikon aikana nähnyt monena yönä unia tupakoinnista. Siis unessa poltan röökiä, ja on kamalan huono omatunto. Sitten kun herään, voin melkein maistaa suussa sen tupakan maun, ja ekaks pitää oikein miettiä, että "enhän mie vaan oikeesti oo menny polttamaan!?!?". No en oo. Se on siis vieläkin tosi tiiviisti tuolla alitajunnassa. Olen kuullut, että jotkut voivat nähdä tupakointiunia vielä kymmenienkin vuosien jälkeen lopettamisesta :O No, sallittakoon se, ei se unessa tupakointi vaarallista ole ;)

Vitsi, miten sitä on tosiaankin tapoihinsa piintynyt! Kun viikonloppuna Ilosaarirockiin oltiin lähdössä, niin parikin kertaa tuli mieleen tarkistaa repusta, että onhan varmasti röökit ja sytkäri mukana ;D No, ei ollu eikä tarvinnu ollakaan. Jotenkin vaan alitajunta teki taas kepposiaan. Heh, siitä voi päätellä, miten tärkeää se tupakka oli kun mielessä kävi tarkistaa, että tupakit olis mukana, mutta lauantaina jäi kännykkä kotiin! Vaikka yleensähän se känny on se, joka pitää aina olla mukana joka paikassa...

Rokissahan ihmiset poltti ympärillä eikä se ihmeemmin haitannut. Tai siis, en tykkää että se haju tarttuu vaatteisiin, mutta se on vain kestettävä ;) Vaatteet voi pestä! Välillä teki vähän mieli henkosia, mutta ei niin kovasti, että olisin tosissani harkinnut. Jännä tunne oli muuten pitää palavaa tupakkaa sormien välissä ja jopa karistaa sitä! Jossain vaiheessa nimittäin Hildegum (Norjan ystävä -Tytär) pyysi minuu pitelemään röökiään, kun se teki jotain (en nyt muista mitä, oiskohan laittanut kenkiä jalkaan tms.). Tottuneelta tuntui tupakin pitely ja tuhkan karistelu, mutta enpä ottanut henkosia :) Oiskohan onnistunut vielä pari kuukautta sitten tuommoinen ilman, että kiusaus ois käynyt liian suureksi...

Puoliskonkin tupakka on pysynyt poissa. Ja se on sanonutkin, että huomaa, kuinka henki kulkee paljon paremmin kuin ennen. Ja verenpaine ja sydämen syketiheyskin sillä on laskeneet :)! Mitattiin viime viikolla yhtenä päivänä. No eipä tuolla oo koskaan noita ongelmia ollukaan, mutta vielä terveemmällä tasolla ne on nyt kuin silloin tupakointiaikaan.

Että hyvin menee molemmilla tämän asian suhteen ainakin toistaiseksi!