Tämmöinen herkku olis nyt jääkaapissa hyytymässä huomista vanhenemispäivää varten. Eipä miulla mitään juhlia ole, mutta anoppi(kokelas) ja vanhemmat ja sisarukset tulevat kahveille. En siis vielä ole varma, että miten tämä onnistuu, mutta hyväks se on havaittu, olen aikaisemmin syönyt tätä Pikkusiskon tekemänä. Ohjeenkin sain Pikkusiskolta, tosin alunperin se löytyy täältä. Laitan kuitenkin tänne ylös tämän ohjeen, että löytyypi helposti myöhemminkin ;) (Ja Pikkusisko saa ohjeensa takaisin...)

Marianne-vadelmakakku

POHJA:

175 g suklaakeksejä

50 g voita

TÄYTE:

100 g Marianne-karkkeja tai valmista karamellirouhetta (mie tosin laitoin sen koko 150 g:n rouhepussin, ei Mariannea voi koskaan olla liikaa!)

2 1/2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta

1 prk maitorahkaa

1/2 dl sokeria

5 liivatelehteä

3 rkl vettä

PÄÄLLE:

400 g vadelmia

1 dl sokeria

4 liivatelehteä

1/2 dl punaista mehua

1. Sulata rasva ja siirrä odottamaan. Rouhi keksit muruiksi pakastepussissa kaulimella painellen (tai monitoimikoneessa). Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

2. Jos käytät kokonaisia makeisia (itse käytin sitä Mariannerouhetta), pane ne hetkeksi pakastimeen, sillä ne on helpompi hienontaa hieman jäisinä. Hienonna karkit monitoimikoneessa.

3. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe, maitorahka ja sokeri.

4. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivate rahkakaramelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

5. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.

6. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt. (Koristele marjoilla tai hedelmillä)

Mie annan tosiaan hyytyä yön yli, kun anoppi(kokelas) tulee jo aamupäivällä, niin ei tarvii kukonlaulun aikaan aloittaa tuota kakun tekoa. Saa nähdä, mitä tuosta tulee...