Nyt siis on jo elokuu. Huhhuh, että on kesä mennyt nopeesti! Muttamutta, kesä se on vielä elokuussakin! Niin mie aina sanon, koska miun synttärit on elokuussa (tosin vasta loppukuusta) ja miun synttäreillä pitää vielä olla kesä! ;D

Elokuu on yksi miun lempikuukausista. Pienenä syy siihen oli tietysti se, että silloin on synttärit. Nykyisin ei enää paljon huvittaisi vanheta, mutta onhan se kiva kun saa onnitteluja ja ehkä lahjojakin. Elokuuhun on tosin aina assosioitunut vahvasti myös koulun alkaminen. Edelleenkin huomaa elokuun saapuneen siitäkin, kun mainokset alkavat huutaa koulun alkua. Enää tuo ei koske itseä, mutta silti sen koulujen alun pakostakin aistii. Miusta oli joskus ihan kivakin aloittaa koulu pitkän kesäloman jälkeen ja nähdä taas kaikki nekin kaverit, joita ei niin paljon kesälomalla nähnyt. Kivaa se oli ehkä pari viikkoa, kunnes uusien koulukirjojen viehätys meni ohi ja alkoi vimmattu syysloman odotus ;)

Elokuussa illat alkavat toden teolla pimetä, ja mikä onkaan Lunaralle mukavampaa kuin Kuun ja tähtien ilmestyminen taas kirkkaalle, pimeälle taivaalle! Kyllä mie tykkään tosi paljon valoisista kesäilloista, mutta näissä loppukesän ja alkusyksyn illoissa on myös jotain ihanaa, melkeinpä taianomaista. Kunhan ne illat on lämpimiä! En mie kylmässä ja sateessa viihdy. Muutenkin loppukesä ja alkusyksy on miusta ihan mukavaa aika siihen saakka, kun alkaa pimetä hirmu aikaiseen ja puista on lehdet lähteneet ja vettä losottaa tauotta ja on kylmä. Se on jo sitä ahdistavaa aikaa, hyi! Mutta siihen asti pitää nauttia!