Vietettiin pitkästä aikaa Puoliskon kanssa Mukava Päivä. Lähdettiin kaupungille yhden maissa ja käytiin ostoksilla ja miun piti käydä pankissa. Käytiin myös Houkutuksessa kahvilla ja siellä kun käy, niin ei voi vastustaa kiusausta kun ne herkut on niin ihania! Käytiin ostamassa liput leffaan valmiiksi ja mentiin joen rantaan vanhan kirjaston taakse puiston penkille syömään kaupasta ostettuja eväitä. Joo, meillä meni vähän väärässä järjestyksessä nuo eväät ja kakkukahvit ;) Leffan jälkeen käytiin vielä Alkosta ostamassa giniä ja punkkua varastoon. Ajateltiin tässä vielä yhdet gintonicit maistella. Huomenna pitäis taas aamusta lähteä porukoille siivoamaan. Eipä siinä, huomisen jälkeen miulla on kampaajarahat koossa ja ajattelin käydä ensi viikolla vähän kesäisempää lookia kampaajalta hakemassa. Vois ne rahat käyttää myös johonkin tärkeämpään, mutta välillä pitää saada vähän jotain kivaa uutta itsellekin :)

Juu, siis käytiin katsomassa se paljon kohuttu Da Vinci -koodi. Ja mie kyllä suoraan sanottuna hämmästyin. Odotukset ei olleet todellakaan korkeella, sen verran lyttyyn se on vähän joka paikassa haukuttu. Miepä yllätyinkin positiivisesti! Ja niin teki Puoliskokin. Miusta tuo oli kyllä mainettaan parempi elokuva, tykkäsin siitä. Mutta ymmärrän myös niitä, jotka eivät tykänneet. Näyttelijäsuoritukset varsinkin Hanksilta ja Renolta jäivät miusta vähän pinnallisiksi. Nämä kaksi kyllä pystyvät parempaakin. Bettany Silaksena teki kyllä hienon suorituksen. Tautou'a en taida olla aiemmin (muistaakseni) nähnyt, joten paha mennä sanomaan.

Pakko sanoa myös, että jos ei ole kirjaa lukenut niin varmasti jää vähän pintapuoliseksi ja sekavaksi tuo tarina. Aika paljon oli muuteltukin ja joskus leikkaus oli tehty vähän oudosti, hyppeli vähän liikaa. Mutta mie kun luin kirjan uudelleen vasta ihan äskettäin, niin nuo hyppelyt ja aukot ei niin häirinneet ja tykkäsin kyllä elokuvasta. Plussaa siitä, että esim. ranskalaiset todellakin puhuivat keskenään ranskaa eivätkä englantia ;) Näillä jenkkileffoilla kun on joskus tapana laittaa kaikki henkilöt puhumaan enkkua kansallisuudesta huolimatta. Viime aikoina ollaan tosin tässä menty eteenpäin. Ja tässä tuo oli helppo tehdä kun mukana oli ranskalaisnäyttelijöitä. Silti plussaa, laitetaan jenkkiyleisökin välillä lukemaan subtitlejä :)

Plussaa myös siitä, että näitä historiallisia juttuja myös "näytettiin" (temppeliritarit, noitavainot jne.) eikä vain kerrottu. Miljööt olivat upeita, tottakai, kun on päästy kuvaamaan "tapahtumien oikeille paikoille". Lontoo-osio oli kyllä vähän hutaisten tehty, jäi aika pinnalliseksi. Mutta eihän kirjasta voi koskaan kaikkea leffaan laittaa. Mutta tykkäsin, tykkäsin ja tykkäsin. Mulla onkin monesti eriävä maku elokuvissa kuin monilla muilla. Esimerkiksi mie tykkäsin Troijasta, vaikka sekin oli aika lyttyyn haukuttu. Kun taas paljon kehuttu Fifth Element oli miusta huono ja ylikehuttu Matrix, niin no, ylikehuttu. Makunsa kullakin :)

Joo, oli Mukava Päivä.