Nonni, nyt on kesä ihan virallisesti avattu. Oltiin Nanten kanssa katsomassa ja kuuntelemassa kun perinteinen, tällä kertaa noin 5700-päinen, lapsikuoro lauloi Suomen suven avatuksi. Laulurinteellä oli kyllä kiitettävästi väkeä katsomassa ja Ilkka Alankokin siellä esitti Popmuseo-kappaleensa, jonka kertosäkeeseen koululaiset osallistuivat. Kuorohan koostuu pohjoiskarjalaisista ala-astelaisista ja pari koulua siellä taisi olla muualtakin, ainakin Kuopiosta oli musiikkiluokkalaisia. Itsekin olin tuolla Laulurinteellä laulamassa kuutena vuotena kun ala-asteella olin. Vielä siellä ohjelmistossa muutama sama laulu oli kuin miun aikana silloin. Ensimmäistä kertaa olin laulamassa 20 vuotta sitten! Huhhuh ja kääk, siitä on jo noin kauan kun olin 1. luokalla koulussa. Kyllä se oli tosi jännää, kun aina linja-autolla koko koulun kanssa lähdettiin Joensuuhun (tosin eihän kotipaikkakunnalta kaupunkiin ollut kuin vajaat 10 km) laulamaan. Niitä lauluja harjoiteltiin keväällä, vaikka kyllähän niistä suurimman osan osasi jo ulkoa, kun aika pitkälti samat laulut laulettiin joka vuosi. Joitakin vaihtelujakin oli. Vieläkin muistin tuolla kuunnellessani Karjalaisten laulun, Lasten Karjalan (vai olikohan tuo sen laulun nimi) ja tietenkin Suvivirren sanat ulkoa. Harmi, kun nykyisin tuolla ei enää kuule kappaletta Suvilaulu Joensuulle, se laulettiin aina silloin miun aikana. Siitäkin vielä muistuu melodia mieleen ja sanojakin sieltä täältä, etenkin kohta "...ovet koulujen sulkeutuu...", joka aina laulettiin niin kovaa kuin keuhkoista lähti ;D Nanten kanssa tuumailtiin, että eipä olis voinut parempaa "Laululava"säätä sattua, kun oli niin aurinkoista ja lämmintä.

Käytiin päivällä kaupungillakin ja nyt meni paljon rahaa kun ostin uuden kännyn. Ihana pinkki :) On se niin söötti. Nyt oon sillä täällä leikkinyt ja yrittänyt opetella käyttöä. Uusi känny oli tarpeellinen, kun edellinen veteli jo viimeisiään. Ja just tuon kännykän mie olen halunnutkin ja nyt sattui olemaan ihan hyvä tarjous DNA-Kaupassa. Meni sitä rahaa vähän vaatteisiinkin, mutta nekin tulivat tarpeeseen. Ostin lyhythihaisen ihan tavallisen paidan ja lyhythihaisen paitapuseron. Ja sukkia! Niitä ei voi koskaan olla liikaa, kun ne nykyään hajoavat niin nopeesti ja miulla niitä tuppaa katoamaankin aika ajoin. Pesukoneko lie syö?

Jaa. Tulipa jaariteltua vähän, mutta on niin kesäolo :) Ei tuolla säällä huvittais huomenna mennä töihin, mutta mentävähän se on. Pitäis olla vaan onnellinen, kun vielä niitä töitä on... Mutta jospa sen jälkeen käväisisi terassilla yhdellä. Ehkä, ehkä ei. Näkee sit huomenna.