Hihhei, kotona ollaan jälleen!  Meillä pikkuisen venähti tuo reissu, kun viihdyttiin niin mainiosti :D Ois vieläkin pari päivää ainakin voinut olla siellä, mutta oli pakko tulla kukat kastelemaan ja huomenna on pakollisia menoja kaupungille kuitenkin. Niin, meidänhän piti alun perin tulla viimeistään sunnuntaina, mutta tänään vasta tultiin sitten. Meni viikko kyllä tosi nopeesti!

Oltiin siis Hietajärven leirintäalueella (juu, nuo sivut on kyllä oikeesti aika kököt…) Puoliskon vanhempien asuntovaunulla. Keskiviikkona oltiin perillä joskus 11 aikaan. Siinä sitten kotiuduttiin ja käytiin tutustumassa paikkoihin. Päivä meni hujauksessa.

Torstaina meidän piti lähteä luontopolulle, jolla on matkaa noin 6,5 km. Myö sit ”pikkuisen” lähdettiin vikasuuntaan ja vaelleltiin ties miten pitkä matka. Varmaan kuitenkin toistakymmentä kilsaa kun käveltiin neljä tuntia putkeen ja sinä aikana pidettiin vain yksi 5 minuutin evästauko. Huh, että oli jalat poikki kun selvittiin takaisin asuntovaunulle! Ei meidän jalat oo tuommoiseen rääkkiin tottuneet ;) Mutta mukava reissu oli, vaikka juomista olis voinut olla enemmän matkassa, hyvä ettei nestehukka sentään ihan iskenyt. Noh, selvittiinpä siitä ja illalla grillailtiin.

Perjantaina käytiin kaupassa muonavaroja täydentämässä. Kauppamatka oli edestakaisin noin 5 km, ja aika heppoiselta lenkiltä tuntui edellisen päivän jälkeen. Helle oli kuitenkin (taas) melkoinen ja mennessä aikamoinen ylämäki. Hitto, ärsytti kun perjantaina alkoi menkat, vaikka niiden piti alkaa vasta aikaisintaan sunnuntaina! Vähän tosiaan otti päähän, mutta eihän sille mitään voinut. Alkuillasta grillailtiin taas ja illalla lähdettiin viereiselle Chippewa Rangelle. Tai siis lähinnä sen saluuna Viimeiseen mohikaaniin. Oikein kiva ilta oli, mukavasti ihmisiä, paikallinen cowboy lauleskeli siellä ’mies ja kitara’ –meiningillä, ja oikein kivasti lauloikin, vaikka olikin turhan vaatimaton omista taidoistaan ;) Puoliskolla meinas vaan hermot mennä kun joku viiskybäinen ukko yritti minuu puolen iltaa iskee siinä ihan nenän alla. Meni mullakin jo siihen hermot, mutta enpä jaksanu liikoja herneitä nenukkiini vetää. Vaunulle selvittiin varmaan siinä vaille kaksi.

Lauantai alkoi taas helteisissä merkeissä. Vaunussa oli aamulla pahimmillaan jotain 36 astetta lämmintä! No eipä sitä moisissa lämpötiloissa pysty nukkumaan vaikka kuinka ois väsy olo. Aamupäivä meni sitten lepäillessä kuitenkin. Ja eipä tuossa lauantaina taidettu mitään ihmeempiä tehdä muutenkaan, pestiin pyykkiä, grillattiin ja illalla katsottiin futiksen pronssiottelu.

Sunnuntai, ja helle jatkui. Aamun otin aurinkoa ja sitten lähdettiin taas kävelemään kaupalle tekemään ostoksia. Illalla käytiin syömässä Chippewa Rangella kanakorit, oikein oivallista grilliruokaa, nälkä lähti ja annoksella oli hintaa vain 4,50 €. Takaisin vaunulle ja katsottiin futisfinaali parin lonkeron kera.

Eilinen kului taas auringonpalvonnan merkeissä. Miun menkatkin tyrehtyivät sen verran, että uskaltauduin uimaan. Voi kun olikin ihanaa! Veden lämpötila oli 24 astetta, eipä siinä paljon palellut. Illalla taas grillailtiin ja katsottiin Tappajahai. Ja tuli ukkosmyrsky! Illalla se jo vähän aloitteli, mutta yöllä kahden aikaa herättiin siihen, kun jyrähti ja salamoi ihan kamalan kovaa. Se ukkonen oli just siinä kohdalla kun jyrinät ja salamoinnit olivat samanaikaisia. Kaikki, jotka ovat asuntovaunuilleet, tietävät varmaan, miten kovaa se sade ropisee vaunun kattoon. Ja se jyrinä! Se oli ihan kamalaa, minuu pelotti ihan kauheesti. Mie kun oon muutenkin aina pelännyt ukkosta, ja sitten vielä oli kunnon myräkkä ja me asuntovaunussa. Sydän läpätti ihan hyvää tahtia… Onneks oli Puolisko siinä vieressä :)

Tänään siivoiltiin ja pakkailtiin aamulla ja käytiin vielä virkistäytymässä järvessä. Kiva oli uida taas, vesi oli lämmintä. Oli tosiaan kiva reissu, ois huippua mennä vielä vaikka joskus loppukesästä uudestaan. Säät ainakin suosivat. Ei kyllä siellä vaunussa paljon oleskeltu, oli niin kuuma. Saatiinpahan olla paljon ulkona.