Aika karu juttu tuossa Oprah:ssa. Aiheena oli BDD (Body Dismorphic Disorder), eli jonkinlainen ruumiinkuvan vääristymä on kyseessä. Olen kyllä kuullut tästä ennenkin, mutta luulin sen liittyvän aina pelkästään syömishäiriöihin. Liittyyhän se monesti niihinkin, mutta on myös ihan oma syndroomansa.

- 28-vuotias nuori nainen, joka on käynyt kauneusleikkauksissa jo 26 kertaa. Pilannut ulkonäkönsä ja jäänyt koukkuun kauneusleikkauksiin

- nuori kaunis nainen näkee itsensä erittäin rumana, jopa hirviömäisenä eikä halua sen takia poistua kotoa. Pelkää kaikkien pitävän häntä rumiluksena

- nuori, herkkä kaunis mies (joo, hänestä voi sanoa kaunis vaikka onkin mies), joka myös pitää itseään aivan hirviönä, ei edes ihmisenä. Esimerkiksi autolla ei voi ajaa, koska näkisi itsensä peilistä.

Siis huhhuh! Kun tuota aloin katsomaan, niin ensin ajattelin, että on noillakin ongelmat! Kauniita ihmisiä ja ruikuttavat olevansa rumia hirviöitä. Ihmisillä on oikeitakin ongelmia ja on oikeasti ihmisiä, joiden ulkonäkö on mennyt esim. palovammojen seurauksena.

Sitten ohjelman edetessä kävi hyvin selväksi, että kyse on todellakin ihan oikeasta sairaudesta. Noilla ihmisillä on pahoja ongelmia itsensä kanssa. He ovat ihan hukassa. Ohjelmassa oli myös alan asiantuntija kertomassa taudista. Itku tuli, kun se kaunis poika kertoi ahdistuneena ns. elämästään. Hän kertoi myös, ettei häntä enää olisi ilman äitiä, isää ja siskoa.

Mikä saa aikaan tällaista? Onko se tämä nykyajan länsimainen "hyvinvointi"yhteiskunta, joka asettaa ihmisille ihan kohtuuttomia vaatimuksia? Eikö mikään riitä? Koskaan et ole tarpeeksi hyvä. Koskaan et ole tarpeeksi kaunis/komea. Sairasta. Kun lapset ja nuoret kasvavat tällaisessa ympäristössä, niin ei ihme että tulee kaikenlaisia vääristymiä, tunne ettei kelpaa. Ollaan hyviä toisillemme, jookos!