Voi ärrinpurrin noita idiootteja! Mie en voi käsittää tuollaista toimintaa! Mennä nyt polttamaan yksi Suomen suhteellisen harvoista keskiaikaisista kirkoista! No onneksi tuo Porvoon tuomiokirkko ei kuitenkaan tainnut ihan kokonaan palaa, mutta silti.

Enhän mie tietenkään minkäänlaisia tuhopolttoja hyväksy, ne ovat aivan järjettömiä jo ihan senkin vuoksi, että tuli leviää niin helposti ja monesti on myös ihmishenkiä vaarassa. Mutta tällaiset, missä järjestelmällisesti halutaan tuhota jotain historiallisesti todella arvokasta... Suututtaa!

Mie en itse kuulu kirkkoon, en ole koskaan kuulunut. Minulle tässä merkitsee nimenomaan se historiallisuus. Olen kiinnostunut historiasta (varsinkin keskiaika on lähellä sydäntä) ja kaiken historiallisen vaaliminen on minusta ensiarvoisen tärkeää. Ihan jo siksikin, että meillä täällä Suomessa ei ole säilynyt mitenkään huomattavan paljon rakennuksia keskiajalta tai sitä varhemmalta ajalta. Miksi joku haluaa tieten tahtoen tuhota meidän omaa kulttuuriperintöämme? En ymmärrä.

Uskonnolliselta puolelta katsottuna onhan tällainen loukkaus myös uskontoa kohtaan. Vaikken itse kirkkoon kuulukaan, paheksun tällaista erittäin voimakkaasti. Paheksuisin esim. synagogan tai moskeijan polttamista myös. On väärin loukata kenenkään uskontoa.

Haluaisin kuulla, mitkä ovat olleet tekijöiden motiivit. Miksi he ovat halunneet tuhota suomalaisten historiallisesti arvokkaan kohteen? Onneksi eivät siinä täysin onnistuneet.