On se muuten niin kummallista ja niin väärin, että joku niin pieni ja vähäpätöinen asia kuin tupakka voi hallita ihmisen elämää. Haittavaikutuksista huolimatta. Rahaa kuluu ihan älyttömästi (ei ehkä kerralla, mutta ajan kanssa kyllä), terveys on enemmän kuin vaarassa, siitä johtuen eliniän ennuste lyhenee, ympäristölle aiheutuvat haittavaikutukset, öklö haju hengityksessä ja vaatteissa... Itse asiassa eihän siinä tupakoinnissa ole kuin huonoja puolia! Ne hyvätkin ovat sellaisia, että ne voi korvata jollain muulla.

Niin, tupakkahan on nautintoaine. On se vaan niin ironista, että vuosien nautinnosta voi olla seurauksena vuosien kitumista jossain hengityskoneessa, rykimistä keuhkonsa pellolle, kuolema. Okei, kaikkihan me johonkin joskus kuollaan, mutta jos sitä haluaa tietoisesti vauhdittaa ja edesauttaa keuhko- yms. -sairauksien kehittymistä, niin sitten kannattaa polttaa. Irrottautuminen on kuitenkin ihan älyttömän vaikeaa, ainakin useimmille. Ei sitä voi ymmärtää, jos ei itse ole kokenut. Nikotiiniriippuvuuttahan on voimakkuudeltaan verrattu heroiiniriippuvuuteen. Miulla ei ole kokemusta jälkimmäisestä, joten itse en voi verrata (heh, onneksi!). Mutta se kuitenkin kertonee siitä, kuinka koukuttavaa nikotiini on.

Joskus on ärsyttänyt ihan suunnattomasti sellaiset tupakoimattomat ihmiset, jotka tulevat inisemään, että "eihän se nyt voi olla vaikeaa, senkun jätät vaan väliin ne tupakat!". Hitto, kun eivät itse tiedä mitään koko asiasta, niin ei kannattaisi vähätellä. Kannustavat kommentit sellaisiltakin, jotka eivät itse ole koskaan tupakoineet, ovat tietenkin aina tervetulleita ja mukavia :)

Joo, oli pakko vähän kirjoitella taas aiheesta, kun nyt on taas välillä tehnyt mieli röökiä. Tämä avautuminen helpottaa, tulipahan taas muistutettua itselleenkin, miksi ei kannata sortua!