Tämmöisen tein tänään, kun äiti antoi miulle maitorahkapurkin, joka jäi käyttämättä isän synttäreillä. Lakkaa taas oli jääkaapissa Puoliskon synttärikakun jäljiltä, ja se (siis ylijäämälakka) piti käyttää johonkin kun ei sitä voi oikein uudelleen pakastaakaan. Ihan hyvä torttu tuli, vaikka itse sanonkin ;)

Lakka-rahkatorttu

POHJA:

1 dl juoksevaa margariinia (tai vaihtoehtoisesti 100 g margariinia tai voita, itse käytän juoksevaa)

1/5 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


TÄYTE:

1 prk maitorahkaa

1 kananmuna

4 rkl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2-3 dl lakkaa (voi tietysti lakan sijaan käyttää muitakin marjoja, mistä tykkää)

1 rkl perunajauhoja


1. Voitele torttu/piirasvuoka
(itse käytän sellaista pyöreää) margariinilla tai voilla  ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Valmista pohja: vatkaa juokseva tai pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunojen puoliväliin.

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.

4. Paista uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat suun oikein makeaksi, niin lorauta torttupalan päälle vielä vaniljakastiketta ;P