Tässä ihan ensi alkuun vähän niinku miun "bravuuri", jos niin vois sanoa. Ainakin siitä lähtien kun mie oon näitä piiraita tehnyt, niin oon niitä saanut olla joka sukujuhlaan (no ei nyt ihan joka, mut kuiteskin) vääntämässä. Viimeksi isän 50-vuotisjuhlille.
Tonnikala-katkarapupiiras
POHJA:
100 g margariinia tai voita (vaihtoehtoisesti 1 dl juoksevaa margariinia)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
TÄYTE:
1 tlk tonnikalaa
1 tlk katkarapuja
n. 2 dl hienonnettua purjoa
100-150 g juustoraastetta (oman maun mukaan enemmän jos tykkää juustosta)
MAITOSEOS:
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
(vaihtoehtoisesti ei maitoa, vaan kermaa 2 dl)
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria
1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.
2. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 225 asteessa 13-15 minuuttia.
3. Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos.
4. Ripottele tonnikala, katkaravut, hienonnettu purjo ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle maitoseos.
5. Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia 225 asteessa eli kunnes täyte on hyytynyt.
[Kinkkupiiraaseen pätee muuten sama ohje, mutta olen laittanut
tonnikalan, katkarapujen ja purjon sijasta kinkkusuikaleita (n. 150-200
g) ja joko herne-maissi-paprika TAI herne-maissi-porkkana -pussin. Muutenkin näitä piiraita voi valmistaa vaikka millä eri variaatioilla, pitäiskin joskus kokeilla esim. broilerilla tai lohella.]
keskiviikko, 2. elokuu 2006
Kommentit